Київ, вул. Красилівська, 5


+38 (067) 123 66 44

Київ, вул. Красилівська, 5


+38 (067) 123 66 44

Що потрібно знати про механізоване укладання ФЕМ?

Що потрібно знати про механізоване укладання ФЕМ?

Існують два види укладання тротуарної плитки, кожен із яких має свої переваги. Вибір технології залежить від особливостей території та запитів замовника. Що ж варто знати про механізоване укладання тротуарної плитки, у чому переваги цієї технології та чи це економічно вигідно?

<b>Укладання ФЕМ на великих площах</b>

<b>Укладання ФЕМ на великих площах</b>

Механізований спосіб укладання тротуарної плитки — вже доволі поширена технологія не тільки за кордоном, а й в Україні. Ручний спосіб неефективно застосовувати на великих площах від 2000 тисяч м. кв. Саме тому дедалі більше забудовники почали звертати увагу на механізовані процеси, де всю роботу виконує спецтехніка: лазерний планувальник, навантажувач, каток, ФЕМ-укладальник. Автоматизований спосіб має свої переваги, однак разом із тим потребує системного підходу та дотримання ряду будівельних технологій.

<b>Висока кваліфікація співробітників</b>

<b>Висока кваліфікація співробітників</b>

І так, перше з чим стикаються під час механізованої укладки плитки — відсутність кваліфікованих кадрів для роботи з високотехнологічною технікою. Так, банально, але це є частою причиною, яка спонукає багатьох підрядників працювати по-старому. Тому завжди варто обирати професіоналів, котрі вже довгий час фігурують на ринку та мають показові кейси. До прикладу, СИНТЕЗ ГРУП — одна з перших компаній в Україні, яка почала застосовувати механізований спосіб укладання ФЕМ та закупила для цього спеціальну техніку. Зараз фірма має понад 10 років досвіду і близько 300 реалізованих об’єктів.

<b>Економічна вигода</b>

<b>Економічна вигода</b>

Механізоване укладання бруківки застосовується на об’єктах із великою площею та однотипним покриттям ФЕМ. Ефективність такого способу укладки врази вища за ручну роботу, що дає можливість пришвидшити будівельні роботи та оптимізувати вартість проєкту.

<b>Ефективність роботи</b>

<b>Ефективність роботи</b>

Ефективність механізованого укладання плитки не викликає сумніву. Наприклад, один ФЕМ-укладальник легко викладе від 500 м.кв. за робочу зміну. Планування основи під укладання фінішного покриття також відбувається автоматично за допомогою ротаційного нівеліра та лазерного планувальника. Так можна виконувати великі обсяги робіт, задіюючи при цьому мінімальну кількість фахівців у бригаді. Це, у порівнянні з ручним укладанням, зменшує собівартість робіт та відповідно дає економічну вигоду замовнику. В результаті укладання плитки на великих площах, у підрахунках за метр квадратний, виходить дешевшим. Тому вигода не тільки в часі, а й у використанні фінансів.

В окремих випадках обійтися без ФЕМ-укладальника — майже неможливо. Якщо товщина плитки 10 чи 12 сантиметрів, укладати її в ручний спосіб — неефективно та навіть дещо кумедно.

Рекомендуємо об’єктивно оцінити проєкт та обрати оптимальний спосіб укладання ФЕМ саме для вашої території.

Виникають додаткові питання? Залишайте заявку на нашому сайті або телефонуйте і наші експерти нададуть вам безкоштовну консультацію.